Keurhengst Apache (UB40 x Krack C) overleden

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, ynskek, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 7031
Geregistreerd: 20-04-16

Keurhengst Apache (UB40 x Krack C) overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-19 21:01 Tip de Nieuwsredactie

*Witte Scholtens
Dressuur
Ingezonden door meerdere bokkers
Afbeelding
Foto door Marjo


De 14-jarige keurhengst Apache is niet meer. Hij is gisteren ingeslapen om hem verdere gevolgen van hoefbevangenheid te besparen. Dat schrijven Jeroen Witte en Emmelie Scholtens op hun eigen website: "Gisteren hebben wij het zeer moeilijke besluit moeten nemen om onze 14-jarige KWPN hengst Apache (UB40 x Krack C) te laten inslapen ten gevolge van ongeneeslijke hoefbevangenheid. Afgelopen weken hebben wij er alles aan gedaan om hem zo goed mogelijk te laten herstellen, echter had hij zo veel pijn en er was weinig tot geen hoop op herstel. Dit heeft ons doen besluiten hem uit zijn lijden te verlossen."

Het gemis van dit bijzondere paard op stal is zeer groot, het was de lieveling van Emmelie die hem al vanaf zijn vierde levensjaar onder het zadel had. Samen hebben zij de weg naar het allerhoogste niveau op een fantastische manier bewandeld. "Apache was in bijzonder in alle opzichten! Zo'n paard zullen wij wel nooit weer op stal krijgen, hij was altijd zo aanwezig... dit maakt het gemis alleen maar groter. Apache heeft een belangrijke rol gehad in de start van onze eigen stal, wij zijn zo dankbaar voor alle mooie momenten met deze geweldige hengst!"

Afbeelding
Foto door aniek1985

Apache maakte met Emmelie deel uit van het Olympisch (A) Kader, na hun winnend Internationale Grand Prix debuut in 2015 tijdens Outdoor Gelderland hebben zij vele wedstrijden op hun naam geschreven. Zo wonnen ze onder andere in 2017 zowel de Grand Prix (75,88%) als de Grand Prix Special (72,76%) tijdens het CHIO Rotterdam. In 2018 maakte Apache deel uit van het Nederlandse Dressuurteam dat werd afgevaardigd naar Wereldruiterspelen in Tryon.

Afbeelding
Foto door Marjo

Begin dit jaar behaalde hij het beste Nederlandse resultaat met persoonlijke records tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg. Hij liep naar een zevende plaats (75,79%) in de Grand Prix en een achtste plaats (80,78%) in de kür op muziek. Tijdens het NK Dressuur 2019 was er met een bronzen medaille voor het eerst een plek op het erepodium tijdens een Nationaal Kampioenschap op het hoogste niveau. Zijn laatste wedstrijd liep Apache tijdens CSI Geesteren, hier won hij de CDI3* Grand Prix Special met ruim 74%.

Afbeelding
Foto door Marjo

Voor onze stal is het verlies van Apache een groot emotioneel en sportief verlies. De pas 14-jarige KWPN Keur-hengst is gefokt door de familie van der Koppel te Wadenoijen en is als veulen aangekocht door Ad Valk, die hem nog steeds in eigendom had.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie