Bokt.nl • WK Tweespannen: alle Nederlandse paarden door de keuring
Pagina 1 van de 1

WK Tweespannen: alle Nederlandse paarden door de keuring

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-09-19 23:35
door Nieuwsredactie
hoefnet
Aangespannen rijden


Woensdagochtend is in het Duitse Drebkau het Wereldkampioenschap Tweespannen van start gegaan met de veterinaire keuring. Alle Nederlandse paarden kregen groen licht om aan hun kampioenschap te beginnen. In totaal werden 254 paarden voorgebracht, waarvan er vier niet door de keuring kwamen.

Voor de Italiaan Luca Cassottana zit het kampioenschap er al op; één van zijn twee paarden werd afgekeurd en hij kwam zonder reserve paard naar Drebkau. De Poolse Magdalena Jankowska, de Zuid-Afrikaan Wayne van Niekerk en Claude Malget uit Luxemburg zagen ook één van hun paarden niet door de keuring komen.

Het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Ad Aarts, wordt gevormd door regerend Nederlands kampioen Stan van Eijk, Geert Dijkhof en Antonie ter Harmsel. Theo Timmerman, Carlo Vermeulen en Raymond Letteboer komen als individuele deelnemer aan de start.

Donderdag en vrijdag worden vanaf 09.00 uur de dressuurproeven verreden. Zaterdag volgt de marathon en na de vaardigheidsproef op zondag weten we wie de Hongaar Martin Hölle opvolgt als wereldkampioen.

Re: WK Tweespannen: alle Nederlandse paarden door de keuring

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-09-19 09:55
door NatasjavE
Hup Theo *\o/* *\o/*