Negen veelbelovende dressuurhengsten goedgekeurd

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 10669
Geregistreerd: 20-04-16

Negen veelbelovende dressuurhengsten goedgekeurd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-22 18:05 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Painted Black, hier met Anky van Grunsven. Van hem zijn twee zonen goedgekeurd.
Foto: Kit Houghton/FEI/Rolex.


Net als bij de springhengsten heeft het 21-dagenonderzoek ook bij de dressuurhengsten een mooie oogst opgeleverd. Negen hengsten zijn ingeschreven, onder hen twee zonen van Painted Black.

Met 87,5 punten was de vierjarige Desperados-zoon Nashville Star (uit Ezrasijgje ster van Westpoint, fokkers L. Martens en dochters) van Reesink Horses de best scorende. “Dit is een chique, aansprekende hengst met drie goede basisgangen waaronder een zeer goede stap. Hij beweegt heel lichtvoetig en kan opvallend makkelijk schakelen in beweging”, lichtte Bert Rutten toe. Hij nam de beoordeling van de hengsten op zich samen met Johan Hamminga en Marian Dorresteijn. Voor de stap behaalde Nashville Star een 9,5.

Van de negen ingeschreven dressuurhengsten behaalden er acht een score boven de 80 punten, wat de kwaliteit in de breedte onderstreept. De uit een volle zus van Olympisch kampioen Valegro gefokte Nalegro (v. Painted Black, fokker Joop Hanse) van mede-fokker Gertjan van Olst deed met een totaal van 85 punten een overtuigende verrichting. Hij kreeg een 9 voor zijn galop. Eén hengst kon niet gepresenteerd worden, maar werd ingeschreven. Deze Just Wimphof-zoon Network (uit Keyveniz Texel stb-ext pref D-OC van Negro) van fokkers Daan Staller en Danique Broekema bleek vanochtend verhoging te hebben waardoor hij vandaag verstek moest laten gaan, maar de hengstenkeuringscommissie had al een goed oordeel over hem kunnen vellen de afgelopen weken.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlwaysH, AngeliqueB, Annemiek73, dezzie, Esbjerg, Joesje, Katootje7791, Latinnnn, Luxorvalkje, mirna6308, tengeltje11, Vagabondo, Wirobelgje, xLoki en 19 bezoekers