Aanraders supplementen platvoeten/hoefkatrol

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
vancky2005

Berichten: 717
Geregistreerd: 26-03-09
Woonplaats: België

Re: Aanraders supplementen platvoeten/hoefkatrol

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 20:59

Mijn paard heeft net hetzelfde probleem. Ik had mij ook eerst laten overtuigen speciaal beslag aan te meten maar ben er na 3 weken mee gestopt en overgegaan op barefoot en natuurlijk bekappen. Omdat hij nu een nieuwe voet moet krijgen is zijn zool nog dunner dan anders. Dit lossen we op met hoefschoenen en laten rusten, paard moet kunnen vrij bewegen en het hoefmechanisme moet kunnen werken. Met die ijzers ga je dit alleen maar beletten en kan de voet niet genezen.
Mijn paard loopt nu goed met hoefschoenen en zooltjes erin. Had je mij dat 6 maanden geleden gezegd dan ging ik er ook niet in geloven, maar nu zie ik het met mijn eigen ogen. Hij kon zonder de hoefschoenen de beton niet meer op, vandaag stond hij te slapen in de stal op de beton, want zolang ze in de weide kunnen slapen leg ik er geen bedding in. Duivelsklauw krijgt hij nu ook al sinds begin juli dagelijks, ik heb de indruk dat het hem helpt. Hij ziet er in elk geval gelukkiger uit met de hoefschoenen dan met die ijzers want daar kon hij helemaal niet meer mee lopen.
Het had voor mij ook geen enkele zin om hem met ijzers van een halve kilo 't stuk in de weide te laten terwijl hij nu toch een jaar rust krijgt. Maar constante weidegang is zéér belangrijk.

Je zal duizenden meningen lezen op internet, maar voor mij gaan er nooit geen ijzers meer op.

Paarden zijn mijn kracht om het leven vol te houden, mijn bron van liefde.vancky2005

Berichten: 717
Geregistreerd: 26-03-09
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 12:49

De schade die er is aan het straalbeen kan je inderdaad niet meer wegnemen maar de ontsteking die de schade veroorzaakt wel. Dit kan door het hoefmechanisme te laten werken en het paard vrije beweging te geven. Dikwijls is de ontsteking veel pijnlijker dan de schade zelf. En als de ontsteking verdwijnt dan wordt het gewricht ook niet meer verder aangetast.
Ik had zelf een jaar geleden een zeer pijnlijke schouder, waarschijnlijk door artrose en een ontsteking, nu is de pijn weg en de ontsteking maar moest ik foto's laten nemen dan is er waarschijnlijk wel nog atrose te zien maar daar leer je mee leven en is veel minder pijnlijk dan de ontsteking. Tenslotte verschillen paarden en mensen op dat gebied niet zoveel.
Door ijzers te gebruiken wordt een deel van de voet verdoofd, vergelijk met als je veel te kleine schoenen zou dragen, je tenen zullen slapen na een tijdje. Maar goed is het niet, ook de schokdemping wordt verstoord door ijzers.
Zou graag de foto's eens zien.

Paarden zijn mijn kracht om het leven vol te houden, mijn bron van liefde.

vancky2005

Berichten: 717
Geregistreerd: 26-03-09
Woonplaats: België

Re: Aanraders supplementen platvoeten/hoefkatrol

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 16:52

Ziet er naar uit dat het paard zeer ongelijk loopt en een bokvoet heeft, of zie ik dat helemaal verkeerd? Ik ben geen specialist maar neem eens betere foto's op beton en vlakke ondergrond en post deze eens opnieuw. Het ziet er ook naar uit dat de hoef zeer smal is beslegen en nauw wat niet bevorderlijk is bij hoefkatrol.

Paarden zijn mijn kracht om het leven vol te houden, mijn bron van liefde.

vancky2005

Berichten: 717
Geregistreerd: 26-03-09
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:16

Eigenlijk is het simpel, of je gaat voor blootsvoets of je houdt vast aan hoefijzers. Het is moeilijk om iemand via internet te overtuigen. Ik heb net hetzelfde meegemaakt, mijn hoefsmid had het ook gevraagd aan de DA en de smid van de kliniek in Merelbeke en toch heb ik gekozen voor barefoot wat ik en mijn paard ons nog niet beklaagd hebben.
Op facebook is er een groep waar een leraar barefoot bekappen ook in zit. Het is de groep "denken over paarden". Misschien heb je er wat aan daar eens een kijkje te nemen en je foto's te posten om beter advies te krijgen.

Paarden zijn mijn kracht om het leven vol te houden, mijn bron van liefde.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers