Het leed dat zadelpasser en 300 verschillende meningen heet

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MarryAnneR
Berichten: 534
Geregistreerd: 14-11-06
Woonplaats: Brabant

Het leed dat zadelpasser en 300 verschillende meningen heet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-19 14:26

Om compleet moedeloos van te worden. Ik heb een half jaar terug voor onze welsh cob een splinternieuw dressuurzadel van Kentaur Ithaka aangeschaft.

Na slechts een half jaar en wat commentaar toch maar weer een andere zadelpasser laten komen. Het zadel begon naar voren te duiken en ponylief werd wat ongemakkelijk.

Zadelpasser kwam en vroeg waar het zadel vandaan kwam. Volgens haar kan het zadel nooit goed hebben gelegen omdat de boom te rond is voor dit type pony. Conclusie: het kan ook niet passend gemaakt worden.

Dochterlief had zich suf gespaard, heb is nu eenmaal geen broodje kaas wat je koopt. We hadden nog een wintec liggen, wat dus zichtbaar voor de pony beter te doen is, maar waar kind dus echt niet lekker op zit.

Opties: zadel inruilen, veel geld op verliezen voor een ander zadel wat natuurlijk passend moet zijn voor beide. Maar wie kan ik nu nog wel vertrouwen?

Want, de ene zadelmaker zegt dit.. volgende zegt dat, weer de volgende zegt weer compleet wat anders!

Dat het zadel niet meer op de pony komt, is natuurlijk vanzelfsprekend! Overigens is de zadelpasser waar dit zadel vandaan komt heel boos geworden en weigert medewerking omdat hij het de grootste onzin vindt. Hij zegt dat de andere zadelpassers gewoon geld willen verdienen door zijn zadel af te kraken. Ik zelf heb er te weinig verstand van om te zien of iets goed ligt of niet, maar heb wel duidelijk nu gezien dat dit niet goed ligt.

Iemand een goed advies?


MarryAnneR
Berichten: 534
Geregistreerd: 14-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: Het leed dat zadelpasser en 300 verschillende meningen heet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 12:19

Ja, hij heeft een controle gedaan.
Ik ga dus echt mijn excuses niet maken aan deze mijnheer. Ik heb alle vertrouwen in hem gehad, zelfs nadat verschillende mensen achteraf zeiden dat hij niet zo heel goed was.

Pony heeft nu zichtbaar last dus ik laat hem ook niet zeggen hier en daar een plukje eruit of erbij dat het past. Ik ga met de meerderheid mee dat dit zadel voor de bouw van mijn pony niet geschikt is.

Dan valt er dus ook niets aan te passen


MarryAnneR
Berichten: 534
Geregistreerd: 14-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: Het leed dat zadelpasser en 300 verschillende meningen heet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 15:00

Het zadel zelf is echt fantastisch hoor. Dochterlief vindt het vreselijk jammer. Ze zit er heerlijk op. Maarja, ik vind naaldhakken ook fantastisch maar kan er niet op lopen. Wat niet gaat, gaat niet. Er kan nu even geen zadelmaker bij, de pony had er teveel last van, zodat we haar even niet willen pesten.

Eigenlijk is het ongelooflijk dat ze afgelopen weekend nog een wedstrijd wint met 200 punten. Als je nu de drukplekken op haar rug ziet, dan voelen we ons echt superschuldig.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Liv, BlueWhite, Bralindy, dioni en 26 bezoekers