Appaloosa Nike in Amerika aan het werk

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xDenies

Berichten: 12260
Geregistreerd: 29-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-21 11:11

Hoe ontzettend tof wat jij op het moment allemaal meemaakt en doet zeg, wauw! Qua rij technisch ben ik nooit zo'n fan op bokt (tsja fotos..) maar ik was wel nieuwsgierig waarom er niet gewoon een snaffle in hangt en je eerst lekker op twee handen gaat sleutelen? Naar mijn kennis is hoe je handhouding nu is met de shank niet helemaal 'zoals het hoort' en zou het in mijn gedachten een andere en misschien verkeerde druk op de shank geven. Maar gezien er nog niet heel veel 'op eigen benen' en 'verzameling' of hoe het ook allemaal mooi heet is, was ik wel nieuwsgierig hiernaar :D Kan natuurlijk dat het in Amerika volledig anders wordt gedaan. Dus het is zeker niet negatief bedoelt en puur uit nieuwsgierigheid wat jouw gedachten zijn en hoe het je geleerd wordt.

Het ziet er in ieder geval heel ontspannen uit en het lijkt me een leuk dier om te rijden :)

No worries, ik ben ook nog erg aan het werk met een juiste verzameling en op eigen benen, maar ik rijd daarom ook nog niet met een shank/op één hand.

S H I N E L I K E A S T A R
L U P A ⋆ ~ B O D H I ~ M E R A
The more I learn about people, the more I love my animals
HamsterScapingHamsteryLittle Paws Pet ShopxDenies

Berichten: 12260
Geregistreerd: 29-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-21 08:35

juniper schreef:
Goeie vraag hoor! We rijden met een curb bit omdat dat door haar leeftijd verplicht is op de wedstrijd. Meestal rij ik gewoon in een trens (of in een touwhalster als ik iets nieuws wil testen), maar omdat ze ouder dan vijf is mogen we dat niet. Zo’n twee weken voor de wedstrijd wissel ik en probeer ik er het beste van te maken .

Typisch aan dit paard is dat ze me niet echt draagt maar vooruit stuwt. Volgens mij kan je dit ook zien aan het gebrek aan spieren op de achterhand. Wat ik typisch vind aan de manier waarop men hier naar paarden kijkt is dat het plaatje er mooi uit moet zien (en dat plaatje is meestal dus de hoofd houding) maar niemand geeft echt om de manier waarop je dat bereikt. Mensen met geld laten hun paard opleiden door een trainer en krijgen dan een soort robot met een correctie bit in de mond terug (De pleasure mensen dan). Ik weet natuurlijk niet alles, maar wat ik hier vaak hoor is dat de nadruk ligt op het hoofd van het paard. Mensen hebben het over ‘bridle your horse up’, ‘pick him up’, ‘shorten your reins’, ‘use spurs’ etc, maar echte kennis over het lichaam van het paard en het trainen van de geest is hier niet enorm veel aanwezig. In mijn geval zou men kijken naar de hoofdhouding van Nike, maar als ik dan vraag wat ik er aan kan doen zodat ze me meer leert dragen en meer op eigen benen loopt dan houdt het advies op. Er zijn echt wel instructeurs die het wel weten (zoals die van ons), maar veel dingen worden tijdens de les niet uitgesproken behandeld omdat er meestal geen vraag naar is. Mijn instructeur bijvoorbeeld probeert er wel naar toe te werken dat het paard op eigen benen loopt (al zal hij het niet zo benoemen want A) dat boeit mensen niet en B) die term is geen onderdeel van het jargon hier), maar omdat ik afhankelijk ben van de tijd van de eigenaar zit les er gewoonweg meestal niet in. Vandaar dat ik dan maar een topic open en hoop dat iemand advies heeft .

Je kan je afvragen waarom ik wedstrijden rij als het paard nog niet op de juiste manier loopt. Ze is al 12 en tot een jaar geleden werd ze altijd in een curb bit gereden, dus ze is er mee bekend. Daarnaast rijden we voornamelijk rail classes (waarin iedereen langs de bakrand rijdt en je de verschillende gangen moet laten zien) dus zo veel vraag ik niet van haar. Daarnaast doen we showmanship en trail in hand dus de meer technische dingen doen we niet onder het zadel. Na de wedstrijd wissel ik weer naar een trens. Sinds kort longer ik haar as en toe met touwtjes (zo’n tien minuten) om haar te leren los te laten (dat kon ze niet, hoofd naar beneden lukte tot voor kort alleen als je een signaal met de teugels gaf) en zonder gewicht van de ruiter haar spieren te trainen. Zodra ze loslaat bevestig ik dit met mijn clicker, en dit pakt ze heel goed op. Hopelijk kunnen we dit in de winter blijven oefenen en dan volgend jaar een compleet ander beeld laten zien. Ik zou graag willen dat ik een betere ruiter was en meer wist en kon, maar wederom ik maak er maar het beste van met de mogelijkheden die ik heb!


Dankjewel voor je interessante uitleg! Er is dus behoorlijk wat verschil tussen westernsport hier en westernsport daar, grappig!

S H I N E L I K E A S T A R
L U P A ⋆ ~ B O D H I ~ M E R A
The more I learn about people, the more I love my animals
HamsterScapingHamsteryLittle Paws Pet Shop

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker