[VOLG] Mechelse Herder aangereden door auto

Moderators: Firelight, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja

 
 
dromertje2
Berichten: 7367
Geregistreerd: 25-01-08

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 08:48

Buiten het financiële zou ik ook kijken naar duur en zwaarte/ pijnlijkheid van herstelperiode, 3 maanden is toch niet niks en dat zal ,veronderstel ik, nog zonder complicaties meegerekend zijn.


Toverbal

Berichten: 1882
Geregistreerd: 18-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 09:12

Wat een nare gebeurtenis TS, ziet er heftig uit. :(:)
Je hebt wel een hele mooie hond!
Heb zelf ook mechelaars gehad, gelukkig nooit zoiets meegemaakt.

Ik denk dat ik zou kiezen voor amputatie.
Het herstel proces is een stuk korter, de MH zijn geen honden voor een lange revalidatie weg, ze kunnen nooit stil zitten.
En ze zijn vindingrijk genoeg, ik denk dat zij snel haar weg vind op drie poten.

Succes en sterkte met je beslissing.

[o]F zegt;"Ik heb ook een pony, maar die is in de hemel".
Je wordt gemist kleine witte vriend.
Rust zacht

Mondy
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 11330
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 09:12

Ocherm.. ziet er heftig uit.
Hoewel ik snap dat amputeren zeker niet iets is om licht over te denken neig ik er ook meer naar als ik zie en lees hoeveel het gaat kosten (letterlijk en vooral figuurlijk) voor t dier.

:(:)

Mondy R.I.P 30-05-2012 <3 Jolly Joker
Be a appaloosa in an arena of sorrels.

kiki1976

Berichten: 12780
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 12:10

Ik denk (let op denk, want zelf in zo'n situatie zitten is dan toch weer anders) denk ik dat ik zou kiezen voor amputatie.
Ik denk dat dit op langere termijn eerlijker is, want behouden gaat een hele lange pijnlijke weg zijn die ook onzeker is op termijn.
Niet dat je over amputatie te makkelijk moet denken, want dat is ook niet niks. Maar wel beduidend korter dan het traject van behouden.

Wij hebben een hond (boxer dus ook vol energie en hard voor zichzelf) gehad doe 2x aan dezelfde achterpoot is geopereerd (wel totaal iets anders geweest. 1e keer kunstkruisbanden, en 2e keer meniscus kapot) die een tijdje rustig aan moest doen. Maar dat valt echt nog vies tegen. Ook zij moest bench rust maar dat was gewoon geen doen. Dat hebben we 2 nachten volgehouden maar liefie jankte alles bij elkaar. In overleg afgesproken dat ze eruit mocht in een kleinere ruimte waar ze nergens op kon klimmen. Dus woonkamer verkleind, banken afgedekt en dat ging goed met de nacht. Maar dan het feit rustig houden, was geen doen. Onder de medicatie de eerste 3 weken doorgekomen zodat ze maar rustig bleef. Nu was deze rust periode al een stuk korter die jouw hond heeft bij het behouden van de poot. Daarnaast was het een heel gevecht om het verband erom te houden, regelmatig sloopte ze dit eraf. Ondanks ze een kap om had kreeg ze het eraf, hoe ze het deed geen idee

Pepperrr

Berichten: 7503
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 12:19

Ik weet niet of ik per direct de keuze zou maken voor amputatie. Herders hebben een enorm zwakke achterhand namelijk. Hierdoor kunnen er dus nog sneller compicaties optreden in de knieën en de heupen. Voor het kostenplaatje en de duur van het herstelproces is het natuurlijk gunstig, maar hou er rekening mee dat dit op lange termijn toch nog ten koste kan gaan van de andere poot.

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

Hannanas
Berichten: 10789
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 12:31

Ik zou de operatie en heling proces aangaan. Amputeren kan altijd nog, op ieder moment van het traject.
Liever straks een redelijk goede poot ondersteunen met een op maat gemaakte brace (van bijv orthopedieren of hodes) dan drie poten.

SparklingApp

Berichten: 1873
Geregistreerd: 23-06-05
Woonplaats: Nijkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-19 16:32

Och arm dier en wat zal jij vreselijk geschrokken zijn!
Mijn vorige hondje is van de trap gevallen toen ze, ik denk, een jaar of 10 of 11 was.
Op 6 plaatsen haar voorpootje gebroken en onze eigen kliniek kon alleen amputeren en anders moesten we naar een specialistische kliniek om te laten opereren.
Wij hebben gekozen om te laten opereren, de kosten waren vergelijkbaar met die jij door hebt gekregen.
Maar dat was geen open botbreuk en volgens mij is dan de kans van slagen vele malen groter.
Wij waren uiteindelijk wel heel blij met het resultaat, ze heeft nog een paar maanden wat gevoelig gelopen na het herstel, maar daarna zag je er niks meer aan en kon ze alles weer.
Op het laatst werd ze door ziekte heel dik en grapten we dat het maar goed was dat ze het gewicht over 4 pootjes kon verdelen. :P Vorig jaar is ze ingeslapen op 13,5 jarige leeftijd.

In jouw geval zou ik echt goed overleggen hoe groot de kans van slagen is, heel veel sterkte met het maken van zo'n rot beslissing!
Bij mijn hondje gingen alle behandelingen erna haar ook niet in de koude kleren zitten, dat hele traject was best heftig en ze werd steeds banger om er weer heen te gaan met verbandwissel enzo.

Wij hebben trouwens maanden met allemaal kratten op elke plek van de stoelen en banken gezeten zodat ze nergens op kon springen. :')
Beestje was altijd gewend om los rond te lopen en raakte helemaal overstuur als je haar opsloot, kap heeft ze niet om gehad, maar ze zat nergens aan, dus was ook niet nodig.

Have I Gone Mad? I'm Afraid So. You're Entirely Bonkers. But I'll Tell You A Secret. All The Best People Are.

daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 11:49

We zijn vanochtend naar de kliniek geweest voor een afspraak met de orthopeed die Nova heeft geopereerd. Haar bevindingen nadat ze de wond heeft bekeken en behandeld: Nova is jong, gezond en het lichaam kan wonderbaarlijke dingen. Ze ziet, ondanks dat alles er natuurlijk heftig uitziet, al wel een verbetering. Er ontstaat nieuw roze weefsel en bij de botten vormt zich ook al bindweefsel en littekenweefsel. Wil de wond kunnen genezen zullen de meeste pinnen eruit moeten, omdat de huid niet kan herstellen over iets lichaamsvreemds. Ze wil hier nog wel even mee wachten, omdat de pinnen die je nu ziet nog niet bij de wond zitten en ze wil op die manier de botten zo lang mogelijk de tijd geven om stevig te worden.

Wat is de prognose? Er is een reële kans dat dit kan herstellen. Ze schat dit in op 70%. Wat houdt het herstel in? Nova zal zich 2-3 maanden rustig moeten houden. Ze mag de poot korte momenten licht belasten, maar niet springen of rennen. Meedere keren per week moet het verband gewisseld geworden. Afhankelijk van het herstel van de huid zal er mogelijk een stuk huid getransplanteerd moeten worden om het gat te overbruggen.

In hoeverre kan Nova alles weer belasten en blijft ze er last van houden, als alles goed gaat? Dat kan helaas niet voorspeld worden. Er zit wel gevoel in de poot en de tenen, dit hebben we vandaag gezien. De doorbloeding is ook goed. Na 2-3 maanden rust zal de poot dunner zijn en heeft een verlies van kracht, net als bij mensen met een gebroken been. De kosten zoals eerder gezegd worden geschat op 4000 euro. Dit is inclusief consulten, de (dure) verbandwissels, nieuwe operatie voor het verwijderen van de pinnen, medicatie en een huidtransplantatie (zoals Duhelo al benoemde ;)). Dit is natuurlijk wel een behoorlijk bedrag, maar als we het niet proberen weten we niet of het een kans van slagen heeft. De dierenarts geeft ook aan; amputeren kan altijd nog. Ik wil er samen met Nova voor gaan om haar poot te redden. Het is intensief, maar ik blijf hoop houden.
Laatst bijgewerkt door Essie73 op 11-09-19 12:16, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Link naar GoFundme verwijderd

daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 11:52

SparklingApp schreef:
Wij hebben trouwens maanden met allemaal kratten op elke plek van de stoelen en banken gezeten zodat ze nergens op kon springen. :')
Beestje was altijd gewend om los rond te lopen en raakte helemaal overstuur als je haar opsloot, kap heeft ze niet om gehad, maar ze zat nergens aan, dus was ook niet nodig.


Gisteren vloog er een mot naar binnen. Nova vind dat motten niet in huis horen, dus ik hield mijn hart vast toen ze ineens opsprong om achter dat beest aan te gaan }:0 .
Ze ligt nu ook voornamelijk op de bank zonder kap als ik er bij ben, want in de bench en vooral met een kap vind ze echt verschrikkelijk. Ze zit niet aan het verband, maar likt wel aan de zooltjes die onder het verband uitkomen.

Silenna

Berichten: 2450
Geregistreerd: 20-09-11
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 11:53

Zijn de kosten niet te verhalen op degene die je hond heeft aangereden via de verzekering, ipv een gofundme pagina aan te maken?

daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 11:56

Liesje1611 schreef:
Zijn de kosten niet te verhalen op degene die je hond heeft aangereden via de verzekering, ipv een gofundme pagina aan te maken?


Ik ben degene die aansprakelijk is, ook voor de schade aan de auto omdat mijn hond niet aangelijnd was en zelf voor de auto sprong :(:)

mvdende

Berichten: 3814
Geregistreerd: 14-12-08
Woonplaats: Ossendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 12:12

daffene schreef:
Liesje1611 schreef:
Zijn de kosten niet te verhalen op degene die je hond heeft aangereden via de verzekering, ipv een gofundme pagina aan te maken?


Ik ben degene die aansprakelijk is, ook voor de schade aan de auto omdat mijn hond niet aangelijnd was en zelf voor de auto sprong :(:)


Daar is de wa verzekering voor.

En nu te laat, maar aan iedereen de tip: verzeker je hond. Ja dat kost geld, maar dan had je nu "maar" €400 hoeven te betalen ipv €4000

Hannanas
Berichten: 10789
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 12:35

Super, ben benieuwd!
Houd ook rekening met een half jaar tot een jaar revalideren na die 3 maanden rust. Fysio met een hydro trainer is sterk aan te bevelen.

amies100

Berichten: 1950
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 14:42


daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 15:17

amies100 schreef:
Er zijn nieuwe soort kappen voor honden
https://www.zooplus.nl/shop/honden/verzorging_tondeuses/ogenverzorging/bescherming/678909

Misschien is dit een goede oplossing voor haar als je er even niet bent.

Edit: Ik zie dat de directe link enkel naar de website gaat, als je daar zoekt op trixie beschermende honden kraag kom je erbij uit.


Goede tip! Die plastic kraag is echt verschrikkelijk inderdaad. Ik ga er eentje bestellen. Ben wel een beetje bang dat mevrouw toch wat te lenig en vindingrijk is, maar zeker het proberen waard!

genja
Berichten: 3541
Geregistreerd: 12-12-07

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 15:27

Kunnen ze als je iets verder bent in de genezing je het verband wisselen niet leren ? Of evt verpleegkundige in kennissen kring die het Kan doen?
En als je weet welk verband je moet hebben ook hierbij is even rond Google vaak te moeite zit soms echt wel prijsverschil in.
(Al vind ik in zulke complexen gevallen dat dierenarts ook best wat mag doen in de prijs bv inkoopprijs rekenen voor verband . Laat de praktijk daarvoor maar veel foto’s maken is weer mooi studie materiaal voor toekomstige studenten)

daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 15:36

genja schreef:
Kunnen ze als je iets verder bent in de genezing je het verband wisselen niet leren ? Of evt verpleegkundige in kennissen kring die het Kan doen?
En als je weet welk verband je moet hebben ook hierbij is even rond Google vaak te moeite zit soms echt wel prijsverschil in.
(Al vind ik in zulke complexen gevallen dat dierenarts ook best wat mag doen in de prijs bv inkoopprijs rekenen voor verband . Laat de praktijk daarvoor maar veel foto’s maken is weer mooi studie materiaal voor toekomstige studenten)


Dat weet ik niet genja, daar hebben we het nog niet over gehad. Zoals het er nu uitziet voel ik daar ook nog geen behoefte toe 8-), maar inderdaad als we wat verder zijn kan ik het natuurlijk altijd vragen. Nu hebben we 4 man sterk nodig om haar stil te laten liggen.

Duhelo

Berichten: 27070
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 15:46

In een dergelijk vroeg stadium zou ik ook nog niet aandurven. Eenmaal het bot al niet meer zo bloot ligt en er sprake is van een goede wondgenezing kan dat mss wel.
Ik zou eens Hydez aanspreken, zij maken compressiekousen voor paarden (en mss ook voor honden?), dat kan interessant zijn in een verder stadium (dan doe je enkel nog de onderlaag met bv honingzalf en een windsel errond, en erboven de compressiekous.
Ook de tube verbanden kunnen interessant zijn (zelfde principe, zalf, watten, dun verband en die tube dingen erover heen ipv rolverband. Maar dat zal pas bruikbaar zijn in een later stadium, als het bot al goed geheeld is.

genja
Berichten: 3541
Geregistreerd: 12-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 15:47

Snap ik hoor dat je voorlopig daar nog geen behoefte toe heb nu denk ik ook belangrijk dat de wond goed gemonitord wordt. Maar straks als het wat verder is misschien optie. Dan gaat het verzorgen hopelijk ook wat makkelijker omdat het minder pijnlijk wordt.
En als je durft en de relatie goed is gewoon vragen of er iets met de prijs van de materialen gedaan kan worden. Denk dat dit namelijk voor hun ook een interessante casus is vooral als het lukt zonder amputatie.

Azmay

Berichten: 16703
Geregistreerd: 01-01-09
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 15:55

mvdende schreef:
Daar is de wa verzekering voor.

En nu te laat, maar aan iedereen de tip: verzeker je hond. Ja dat kost geld, maar dan had je nu "maar" €400 hoeven te betalen ipv €4000

Zou de verzekering dan niet zeggen van joh, haal die poot eraf dat is makkelijker en goedkoper?

Fascinerend proces ts, heel veel sterkte :(:)


daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 16:16

Azmay schreef:
mvdende schreef:
Daar is de wa verzekering voor.

En nu te laat, maar aan iedereen de tip: verzeker je hond. Ja dat kost geld, maar dan had je nu "maar" €400 hoeven te betalen ipv €4000

Zou de verzekering dan niet zeggen van joh, haal die poot eraf dat is makkelijker en goedkoper?

Fascinerend proces ts, heel veel sterkte :(:)


Er zitten inderdaad toch wel haken en ogen aan een dierenverzekering. Daarom heb ik er toen bewust voor gekozen om geen verzekering te nemen, maar inderdaad was dat nu wel fijn geweest en blijf je denken; had ik maar... Vermoed wel dat ze zeggen we gaan voor de goedkoopste oplossing :Y)

Tinkermuts

Berichten: 8544
Geregistreerd: 08-03-03
Woonplaats: Erichem

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 16:23

Dat weet je nooit, als je 1 x per jaar voor een enting komt en verder nooit dacht je, had ik maar nooit verzekering genomen.

Mijn hond heb ik wel verzekerd en past flinke operatie,s gehad, daar konden we bij beide kiezen voor dure of goedkopere optie, voor de dure gegaan en onze verzekering heeft zich nergens mee bemoeit gelukkig, anders had ik het nog steeds gedaan uit eigen zak hoor.
Wij stonden ook voor de keus twee x, of de moeilijke weg met kans op alsnog vast zetten enkels, of gelijk vast zetten,voor de moeilijke weg gekozen en geen moment spijt, alles aardig goed gegaan en nu nog achterpoten waar ie alles mee kan.

Ik duim echt voor Nova dat alles voorspoedig mag gaan.

mvdende

Berichten: 3814
Geregistreerd: 14-12-08
Woonplaats: Ossendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 18:17

Azmay schreef:
mvdende schreef:
Daar is de wa verzekering voor.

En nu te laat, maar aan iedereen de tip: verzeker je hond. Ja dat kost geld, maar dan had je nu "maar" €400 hoeven te betalen ipv €4000

Zou de verzekering dan niet zeggen van joh, haal die poot eraf dat is makkelijker en goedkoper?

Fascinerend proces ts, heel veel sterkte :(:)


Ik heb gelukkig nog geen echt extreem gebruik hoeven maken van de verzekering, een paar keer een weekend spoedje voor gelukkig niet al te ernstige dingen dus weet niet of de verzekering moeilijk doet om duurdere dingen.

Wel zit er een maximum bedrag aan wat ze uitkeren: €5000 per verzekeringsjaar. Ik krijg 90% vergoed dus de maximale rekening zou dus €5555 ongeveer mogen zijn.

Ik kan dan waarschijnlijk zelf kiezen of ik voor de dure optie ga en naast de 10% eigen kosten zelf extra moet gaan betalen als mijn verzekering budget op is, of dat ik voor amputatie ga en dus binnen het budget blijf en alleen die 10% moet betalen.

Maar voor nu is de situatie van de ts gewoon ronduit KLOTE!

Ik heb mijn eigen hond (toen nog pup) onder een auto zien belanden en dat is echt heel erg schrikken! Gelukkig had de mijne alleen een te ver afgeschuurde teennagel wat een beetje bloedde, verder wonder boven wonder haast geen schrammetje!

daffene

Berichten: 1932
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-19 15:40

Even een korte update van Nova!

Afbeelding

Blij ei heeft weer een nieuw verbandje gekregen.
Het motto van de dierenarts is; bloed is goed.
In de spoiler voor de mensen die volgen een huidige foto van de wond. Kunnen jullie mooi vergelijken 8-)

Spoiler:
Afbeelding

Duhelo

Berichten: 27070
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Mechelse Herder aangereden door auto

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-19 15:58

oef, de foto is toch telkens confronterend.
De witte dingen zijn effectief het bot waar we op kijken?
Ik vind het verder er eigenlijk wel goed uit zien, het ziet er goed doorbloed uit, en ik heb de indruk dat het toch al wat dichter bij elkaar begint te trekken?

En wat is ze leuk trouwens, zo'n lekkere happy dog, ondanks alles!
Hoe lukt het om ze rustig te houden?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: judenjul en 6 bezoekers