Maatje voor huidige paard

Gevraagd | Prijs: notk | Geplaatst: di, 2020-06-30 11:55

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Kleur:
Bruin
Stamboekpapier:
Nee

Wij zijn momenteel aan het bouwen en als alles gereed is komt mijn huidige paard aan huis te staan. Ik ben daarom langzaam aan het rondkijken naar een maatje voor hem.

Onze situatie:

De stallen komen rechtstreeks aan de bak te liggen waardoor de paarden het hele jaar door zelf naar binnen of naar buiten kunnen.  Naast de bak hebben we op eigen grond ook nog een weide die vanuit de rijbak toegankelijk is. Indien het weer het toelaat kunnen de paarden dan ook zelf naar de wei toe lopen. Wellicht dat we in de toekomst de wei uitbreiden met een stuk land wat er naast ligt. Maar dat moeten we ter zijne tijd even bekijken. De paarden krijgen dag en nacht onbeperkt ruwvoer aangeboden.

Hoewel de paarden er ws nooit echt in zullen staan wil ik graag ruime stallen van minimaal 3,5 bij 4 meter. De schuur wordt geïsoleerd zodat deze ook enige verkoeling bied tijdens de warme dagen. Idee is ook om ergens bij de wei/bak ook nog een boom te planten voor natuurlijke beschutting maar daarvan moeten we nog even bekijken wat de meest handige plaats is, welke boom etc. Verder wil ik een fatsoenlijke wasplaats met warm en koud water.

De paarden zullen echt samen lopen. Dus bij voorkeur geen draadjes ed er tussen. Hier zit dan ook een kleine uitdaging aangezien ik een hengst heb. Daarom heb ik wel wat voorwaarden waar het paard aan moet voldoen. Sowieso alleen een ruin, indien het echt een ideaal paard is dan is nog een hengst eventueel ook welkom. Merries zijn uitgesloten. Verder moet het paard niet te dominant zijn. Ik heb een hengst maar geen tiran, over het algemeen is hij de gene die in elkaar geschopt wordt, hij is namelijk super sociaal en wil heel graag bij andere paarden horen. Hij is ook heel beschermend naar zijn “kudde”. Ik ehb hem nog nooit zien schoppen naar een ander paard. Hji is eerder over enthousiast. Daarom moet het ook een paard zijn wat duidelijk zijn grenzen aan kan geven. Mijn paard vindt andere paarden heel interessant en heeft natuurlijk wel een dek instinkt, als een paard zijn grenzen niet aangeeft zal hij bv telkens aandacht vragen, in de flanken nubbelen. Bij een paard van een vriendin van mij veroorzaakte dit plekken op de flanken die continu geïrriteerd bleven. Een andere vriendin van mij had een paard die voor hem aan de kant ging maar wel van zich afschopte als hij door ging, dit was een ideale combi.

 

Waar ik naar op zoek ben:

Ik ben op zoek naar mensen die een fijne plek/oude dag zoeken voor hun paard. Ik ben dus niet opzoek naar een paard waar regelmatig op gereden dient te worden. Daar heb ik mijn huidige paard voor.

Bij voorkeur een paard om over te nemen, maar in overleg is stalling/bruikleen ook een optie. Zeg er wel gelijk bij het wordt ons thuis dus we zijn geen pensionstal.

geslacht: Ruin (hengst), zie bovenstaand

Leeftijd: maakt niet uit

Schofthoogte; 140+

Type: Maakt niet uit

Gezondheid: Lichte bemerking is bespreekbaar.

Rijdbaar: Bij voorkeur wel, het is nog niet zo dat ik mijn hengst overal mee naartoe sleep. Zou leuk zijn als deze mee zou kunnen naar vriendinnen voor een bosritje of juist een keer als maatje voor mijn paard mee kan. Zuou dus leuk zijn maar niet noodzakelijk

Niveau: Maakt niet uit.

Karakter: Niet te dominant maar wel op zijn strepen, zie bovenstaand.

Prijs: Naar waarde

Ik heb geen haast, maar kom graag met mensen in contact.

Registreer en log in om contact op te nemen met Persevero.
↑ Naar het begin van de pagina