Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Jean-François Pignon

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Jean-François Pignon
Fotovandepersoon.jpg
Trainer, performer
Geboren: 18-12-1968
Nationaliteit: Frans
Website: http://www.jfpignon.com/


Jean-François Pignon is een trainer en performer die bekend is geworden met zijn shows op basis van vrijheid.

Biografie

Jean François is geboren in Chalones sur Loire in het westen van Frankrijk. Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar de Drôme. In eerste instantie was hij vooral verzot op hardlopen en voetbal, maar dat veranderde toen hij 13 jaar oud was en zijn vader een jaarling mee naar huis nam, Gazelle. Het klikte direct tussen het Jean-François en de merrie: hij bracht uren door in haar gezelschap en het paard ging zelfs mee naar school.

Jean leerde op natuurlijke wijze werken met paarden en begon samen met zijn broer Frederic Pignon een klein bedrijfje waarmee hij circusshows gaf met paarden. Ook speelden ze een rol in de speelfilm Wilhelm Tell en gaven ze shows in een groot attractiepark in Frankrijk.

In 1991 geeft Jean-François voor het eerst een show als degene waar hij beroemd mee geworden is: zonder tuig. Die show wordt een groot succes en opent voor hem de deuren naar grote optredens in Frankrijk en later ook andere landen. Hij combineert elementen uit de vrijheidsdressuur met optredens tot wel 8 paarden tegelijk. Naast zijn optredens geeft hij trainingen in zijn 'vrije' manier om met paarden om te gaan. Hij beschrijft de relatie tussen zichzelf en de paarden als volgt: "Mijn relatie met de paarden is gebaseerd op respect, liefde en nauwkeurigheid. Ik beschouw me niet als een paard onder de paarden, ik ben duidelijk hun meester. Mijn discipline in het opleiden van de paarden, mede door de liefde die ik voor ze koester, zorgt ervoor dat ze mij gehoorzamen en respecteren."[1]

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. Horse Event Magazine 2009


Dit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.